8 czerwca odbyło się uroczyste zakończenie kursu gastronomicznego, w którym uczestniczyło czworo uczestników WTZ. Zaświadczenia wręczył Pan Zdzisław Zozula z Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Lublinie Oddział Biała Podlaska. Kurs w wymiarze 80 godzin prowadził Brat Mariusz Wojdowski Szef Kuchni Domu Pielgrzyma w Kodniu. Uczestnicy kursu poznali wiadomości teoretyczne z zakresu terminologii kulinarnej, BHP, zasad żywienia. W ramach zajęć praktycznych Podopieczni pod okiem Brata Mariusza uczyli się przygotowania m.in.: potraw z warzyw, mleka, jaj, mięsa, drobiu, ryb, kuchni regionalnej oraz deserów. Szkolenie odbywało się w dniach 18.05.2015 – 08.06.2015r w ramach projektu realizowanego przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Białej Podlaskiej.
- Z życia warsztatu
- Kierownik
- 8 czerwca, 2015